Mededeling door Be Urban omtrent het Coronavirus

Beste dansers, beste ouders,

Het coronavirus beheerst het nieuws de laatste dagen. Ook wij als VZW dienen onze leden hierover kort in te lichten. Wij wensen jullie mee te delen dat er ook voor de danslessen de nodige voorzorgsmaatregelen dienen genomen te worden want de belangrijkste richtlijn blijft: “Voorkom dat je ziek wordt”.

Wij geven jullie volgende tips/richtlijnen mee:

  • Was je handen vóór je naar de les komt. Ook de lesgever zal bij aanvang van de dansles vragen of iedereen de handen heeft gewassen. Indien nodig, kunnen de handen alsnog in de sanitaire ruimtes gewassen worden.
  • Indien een danser zich niet goed voelt of koorts heeft, blijft hij of zij best thuis.
  • Ook indien je al koorts hebt gehad, is het beter om toch nog enkele extra dagen rust te nemen vooraleer je de danslessen terug bijwoont. 
  • Omdat het virus zeer besmettelijk is, wordt rechtstreeks contact met anderen ten zeerste afgeraden. Het is daarom aangewezen om bepaalde stukken van de dans waarin je een andere danser moet aanraken (tijdelijk) niet te doen. Ook raden wij aan om voldoende afstand te houden ten opzichte van elkaar in de dansles.
  • Drink niet van elkaars drinkbus maar breng je eigen drank mee.
  • Afspraken omtrent wedstrijden en andere evenementen worden apart gemaakt met de betreffende dansers.

Bovenstaande richtlijnen zijn gebaseerd op de adviezen van de overheid (voor de laatste updates verwijzen wij naar de website www.info-coronavirus.be) en zijn vandaag geldig, tot nadere berichtgeving. Indien de richtlijnen verstrengd dienen te worden, zullen wij opnieuw een bericht uitsturen naar al onze leden en ouders.